Laat je angstklachten behandelen in Hilversum

Angst: je vijand en je vriend

Iedereen is wel eens bang. Die angst heeft een reden, er komt iets engs op je af, je staat voor een belangrijke moeilijke beslissing, je moet zo het podium op. Die angst zet je letterlijk op scherp, helpt je focussen en maakt je alert. Maar je kunt ook bang zijn zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare reden voor is.

Maar al is er geen reden voor, de angst is er niet minder om. Je gaat er dingen voor laten, je gaat zaken uit de weg. De angst beheerst je leven. En uiteindelijk kun je eigenlijk geen normaal leven meer leiden. Je vervreemdt van iedereen, kunt niet echt meer aan het werk en wat je vroeger vreugde gaf doet dat al lang niet meer. Je vereenzaamt.

Angst is een deel van het vraagstuk

Je angst en hoe je daarmee omgaat speelt zich heel dominant op de voorgrond af. Het is onvermijdelijk en onontkoombaar. Letterlijk: je wordt geleefd.

In de behandeling richten we ons er heel praktisch op er voor te zorgen dat de angst stukje bij beetje haar grip op jou en je leven verliest. Voor een deel kunnen we dat oplossen met heel concrete opdrachten en oefeningen gericht op het hervinden van de redelijkheid.

Want: iedereen met een angststoornis weet dat de angst niet redelijk is – het huis is schoon genoeg, de deuren zijn op slot en andere mensen zijn er niet op uit je het leven zuur te maken (om maar een paar voorbeelden te noemen). Je weet het wel, ergens.

Het andere deel van de behandeling is gericht op het vinden van de grond onder de angst. We gaan er daarbij vanuit dat jouw angst je ook iets opgeleverd heeft. Misschien lang geleden, misschien nog steeds wel. Bijvoorbeeld dat gevoel van controle, die veiligheid van de rituelen er omheen. Het is belangrijk daar tijd aan te besteden, want als we je angst wegnemen moet daar wel iets voor in de plaats komen.

Behandeling is een proces van persoonlijke groei

Vandaar dat de behandeling niet alleen het afbouwen of afbreken van die angstpatronen is. Je leert veel over jezelf, hoe je in het leven staat, hoe je om kunt gaan met controle en het loslaten van controle.

Je merkt dat je uiteindelijk niet alleen meer grip hebt op je angst(en) maar dat je in zijn geheel beter in het leven staat en ook beter kunt genieten.

Heb je vragen over angstklachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Contact Psycholoog Hilversum

Wil je meer informatie, heb je een vraag, of wil je een afspraak maken? Bel dan met mijn praktijkassistente. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, helpen wij je graag. Neem contact op of bel naar 035-2031272