Wanneer ga je naar een psycholoog in Hilversum?

Liefst zo snel mogelijk. Dat je hier op deze website bent zegt al heel veel. Je hebt er waarschijnlijk geen idee van dat je een aantal belangrijke stappen al genomen hebt. Ik moedig je daarom aan om ook de laatste te zetten, het zou zonde zijn van al je werk.

Kijk naar wat je al bereikt hebt (er zijn heel veel mensen die nooit zo ver komen): Je bent je bewust dat het niet goed met je gaat – Je wilt dat veranderen – Je hebt je gerealiseerd dat je dat waarschijnlijk niet helemaal alleen kunt – Je bent je aan het oriënteren.

Elke psycholoog, en ik dus ook, heeft ontzag voor elke nieuwe cliënt omdat we weten hoeveel er nodig is om die vier stappen te zetten.

Hoe weet je of een psycholoog goed is?

Het is best lastig om vooraf te weten met wie je te maken hebt. Natuurlijk kan je kijken naar de kwalificaties die iemand heeft en de opleidingen die gedaan zijn. Ik vind het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden door continu bijscholing te volgen, omdat we in een dynamisch, snel veranderend werkterrein zitten.

Belangrijk is ook of een psycholoog is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals de NIP. Zij hebben een beroepscode waar iedereen zich aan moet houden, bovendien kan je bij hen terecht als je een klacht hebt.

Maar hiernaast zeg ik eigenlijk altijd tegen nieuwe cliënten: Voel of er een klik is! Vaak krijg je aan de hand van de tekst op de website en de foto al een beetje een gevoel bij iemand. Het blijft natuurlijk lastig omdat je elkaar nog niet ontmoet hebt.

Maar als je er een goed gevoel bij hebt en je wordt als het ware naar die website getrokken, is het misschien een goed idee om gewoon een eerste afspraak te maken. Dat verplicht je tot helemaal niets en je kan dan in zo’n eerste afspraak checken of je gevoel klopt.

Uit onderzoek blijkt dat de relatie (de ‘klik’) tussen de psycholoog en de cliënt heel belangrijk is voor het succes van de behandeling.

Contact Psycholoog Hilversum

Wil je meer informatie, heb je een vraag, of wil je een afspraak maken? Bel dan met mijn praktijkassistente. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, helpen wij je graag. Neem contact op of bel naar 035-2031272