Rouw- en verliesverwerking met therapie in Hilversum

Je rouwt al je hele leven

Soms om klein verlies, soms om groot verlies. Soms om materieel verlies, soms om sociaal verlies. Rouwen is het proces dat je onherroepelijk doorloopt nadat je iets verliest.

De wetenschap heeft dat proces ingedeeld in een aantal fasen, en alhoewel de meeste mensen ongeveer wel door die fasen gaan, heeft iedereen zo zijn eigen manier en eigen problemen.

Je hebt jezelf leren rouwen

In je leven, met alle verlies dat daarbij hoort, heb jij jezelf opgeleid in de vorm waarin je rouwt. Sommige mensen hebben zichzelf geleerd ‘kiezen op elkaar en doorgaan’, anderen hebben geleerd dat je vooral veel en lang verdriet moet hebben, en weer anderen trainden vooral hoe ze verlies konden opvangen met plezier. Ieder mens heeft zo zijn of haar unieke manier gevonden. Die goed bij je past en je het meeste geluk oplevert.

In jouw specifieke rouwmechanisme zitten ook jouw unieke obstakels. Misschien zijn bepaalde processen wel patronen geworden die eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn, maar die je bijna niet kunt doorbreken. Of, je hebt oud leed niet helemaal verwerkt en verdriet van vroeger verlies komt nu naar boven.

De rouw helemaal afmaken

Het belangrijkste van de rouwprocessen in jouw leven is dat je ze helemaal afmaakt. Dat je hier bent, op deze website en bij dit onderwerp wil waarschijnlijk zeggen dat je vastgelopen bent. Dat je geconfronteerd bent met vragen en gevoelens waar je je geen raad mee weet. Het kan ook zijn dat je, in tegenstelling tot wat je zou moeten voelen, helemaal niks voelt en dat je je daar zorgen over maakt.

Je rouwt op jouw manier

In de behandeling besteden we aandacht aan alle gevoelens en vragen die op je pad komen. Ik laat je kennis maken met je eigen mechanismen en help je manieren te vinden om emotioneel in beweging te blijven.

Daarbij laat ik het standaard rouwproces een beetje los, om de antwoorden te vinden die bij jouw manier van rouwen passen en die jou dus ook het beste helpen.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact Psycholoog Hilversum

Wil je meer informatie, heb je een vraag, of wil je een afspraak maken? Bel dan met mijn praktijkassistente. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, helpen wij je graag. Neem contact op of bel naar 035-2031272