Laat je burn-out en stress behandelen in Hilversum

Wie had dat gedacht?

Iedereen met een burn-out is verrast. ‘Ik? Een burn-out? Maar dat past toch helemaal niet bij me?!’ Een burn-out is iets voor anderen.

Als je er over nadenkt is dat heel logisch. Want iemand die denkt ‘oh, als ik maar geen burn-out’ krijg, die let dus blijkbaar op de energiehuishouding van zijn of haar leven.
En dat is iets wat jij niet kon of deed. Of in ieder geval niet genoeg. Ook al heeft je omgeving je gewaarschuwd, ook al heb je er waarschijnlijk ruzie om gemaakt. Je hebt het niet willen zien.

Wat je doet met je energie

Niets is menselijker: je kop in het zand steken, ontkennen wat er is als dat je niet uitkomt en van tijd tot tijd gewoon slecht voor jezelf zorgen. Iedereen doet dat wel eens. Jij echter deed het te lang. Niet bewust, maar onbewust. De vraag is ‘waarom deed je dat?’

Een burn-out is een keuze

De meeste cliënten schrikken van die gedachte. Een burn-out overkomt je toch? Je bent toch ergens in beland waar je helemaal niet om gevraagd hebt? Maar dat heb je wel.

De weg hiernaartoe is een serie keuzes die je maakte, sommige groot en ingrijpend, andere klein en schijnbaar onbelangrijk. En gelukkig maar dat het een keuze was, want dat betekent dat je ook anders kunt kiezen.

Burn-out thema’s

De meeste burn-out thema’s gaan over energie, doen wat je belangrijk vindt en zinvol en plezierig leven. De meeste mensen met een burn-out hebben zich ernstig vergist in hun eigen energiebalans, het leek een oneindige bron. Thuis, werk, vrienden, hobby’s – het kan allemaal zomaar. Je haalde er ook wel een beetje eer uit, uit alles kunnen dragen. Niet zwak zijn, niet om hulp vragen, geen ‘nee’ zeggen.

Daarnaast ben je waarschijnlijk uit het oog verloren wat je belangrijk vindt. Werk voelt doorgaans heel acuut: die targets moeten gehaald worden en deze klant mag niet verloren worden! Maar acuut is niet belangrijk. En het is heel makkelijk die twee door elkaar te halen.

Je hebt niet stilgestaan, om je heen gekeken en keuzes gemaakt op basis van wat voor jou en degene die je lief hebt belangrijk is.

Burn-out is een kans

Je merkt dat het gevoel dat je nu hebt vrij snel verdwijnt. Dat je lichaam eenvoudigweg aan de bel heeft getrokken om je op veel meer gebieden wakker te schudden dan alleen ‘je werkt te hard’.

Je krijgt de kans als mens te groeien, meer te kunnen geven, genieten en écht leven.

Contact Psycholoog Hilversum

Wil je meer informatie, heb je een vraag, of wil je een afspraak maken? Bel dan met mijn praktijkassistente. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, helpen wij je graag. Neem contact op of bel naar 035-2031272