Therapie in Hilversum

Klik

De meeste psychologen en therapeuten beamen het: de klik tussen jou en mij bepaalt het succes van de behandeling in grote mate.

Beoordeel een psycholoog dus niet alleen op kennis, kunde en papieren, maar ook op persoonlijke stijl. Ik zorg dat onze samenwerking laagdrempelig is. Dat je je veilig voelt en makkelijk over jezelf kunt denken en praten.

Waar het past zal ik ook eigen ervaringen gebruiken om onderwerpen te verduidelijken. En je zult merken dat als we elkaars taal spreken, je makkelijk je weg kunt hervinden.

Inzicht

Het woord zegt het al een beetje: in de behandeling is een ‘inzicht’ een kijkje in jezelf. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe veel ruis er tussen jou en jezelf zit. Veel mensen hebben bijvoorbeeld veel moeite naar hun eigen lichaam te luisteren, terwijl dat ons intuïtief heel veel probeert te vertellen (denk maar aan kinderen die letterlijk buikpijn krijgen als ze iets engs moeten doen).

Niet alleen met je lichaam, maar ook met je diepere zelf is het contact vaak verloren of slecht. Met als gevolg dat je ‘in een leven’ of ‘een baan’ belandt dat het jouwe niet lijkt te zijn. Samen werken we aan het herstel van dat contact met jezelf en het vinden van die inzichten.

Aan het werk

We werken op een positieve manier naar de vervulling van een wens toe. Dat kan niet in één grote stap natuurlijk. Samen bepalen we alle tussenliggende stappen en vaardigheden. De hele stap lijkt een onmogelijke opgave, maar elk stapje is te overzien. En bij elke stap die je zet groeit je zelfvertrouwen en motivatie.

Overigens zetten we de stappen niet alleen door te praten. Ik werk met heel uiteenlopende technieken en methoden. Welke ik precies inzet hangt af van jou en de klacht of vraag die je hebt. We kunnen bijvoorbeeld werken met Mindfulness, Opstellingen, Voice dialogue en Focussing om er maar een paar te noemen.

Psycholoog Hilversum: verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Psycholoog Hilversum. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact Psycholoog Hilversum

Wil je meer informatie, heb je een vraag, of wil je een afspraak maken? Bel dan met mijn praktijkassistente. Als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, helpen wij je graag. Neem contact op of bel naar 035-2031272